Archief


v.z.w. DEKENIJ MELHOEK

Opruimactie: "Destelbergen helemaal schoon" - Zondag 20 maart om 14u


Dank aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben aan deze actie!


Enkele 'sfeer'beelden geplukt van de website van Destelbergen:
Op 25 december konden alle inwoners van onze wijk genieten van een gezellige kerstdrink. Ondanks de regen was er een grote opkomst. Traditioneel werden de mooist versierde huizen gehuldigd - bij deze een oproep aan iedereen om volgend jaar nog meer licht in onze wijk binnen te brengen!

Artikel uit Het Nieuwsblad (23 augustus 2015) door Geert Herman:


Melhoek gooit een schlagerbommetje met Yves Segers en Sammeke Gooris


De Melhoekfeesten,dat is op zaterdagavond onvervalst jezelf gooien in het schlagergeweld. Lekker fout doen, de langste polonaise dansen, opveren met een fles champagne samen met vrienden, de dansvloer teisteren, selfies en nog veel meer. De 'bommetjes' werden op het podium gegooid, met na Corina en iDancity de twee sympathiekse springers uit het Vlaamse muziekveld: Yves 'een beetje gay is ok' Segers en Sammeke Gooris. De hits werden aaneengeregen, die van eigen makelij en die van andere artiesten, als het maar goed fout zat.

Wie erbij was, gooide alle remmen los op 'Schatje mag ik je foto', 'Boven op de berg', 'Café De Zwaan' 'Cowboys en Indianen' van Yves Segers, 'Besame mucho', 'Marijke' (maar ze mocht helaas niet op het podium), 'Basketsloefkes', 'Ik heb de zon zien zakken in de zee', 'Baby come back',en natuurlijk de hit waarmee Sammeke (bijna) het dak van de Stalibogebouwen liet gaan: 'Laat het gras maar groeien'. Een paar fans hadden zelfs een heus stuk kunstgrasmat mee om voor het podium mee te zwaaien. Klik, kijk en geniet na van een avondje spetterende ambiance op de Melhoek.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/DMF20150823_01830038?pid=4971455

Stand van zaken van de collector- en rioleringswerken WellingstraatCollector- en rioleringswerken Wellingstraat voor onbepaalde tijd gestaakt


 

Op donderdag 11 juni werd het faillissement van aannemer De Waele Gebroeders uit Eernegem uitgesproken. Hierdoor liggen de werken op de werf in Destelbergen voorlopig stil. Een concrete timing is momenteel nog niet gekend.


Sinds 2013 zijn er in Destelbergen grootschalige riolerings- en wegeniswerken aan de gang. Aquafin legt er een nieuwe collector aan, die het afvalwater van 800 inwoners bijkomend moet aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk. Rioolbeheerder Farys neemt de gelegenheid te baat om de dienstriolering te vervangen door een gescheiden stelsel, terwijl het gemeentebestuur investeert in een nieuwe bovenbouw op een deel van het tracé.


Tom Deweirdt, projectmanager van Aquafin: “Een groot deel van de werken is reeds uitgevoerd, maar hoe het nu met de rest verder moet, is voorlopig nog niet duidelijk. Een en ander hangt af van de beslissing van de curator. Hoe dan ook zal er de eerste weken geen activiteit te bespeuren zijn op de werf, tenzij van de mensen van Aquafin of het gemeentepersoneel. We zullen trachten er over te waken dat de straten die momenteel in de werfzone liggen, toegankelijk blijven tijdens deze stilstand. Van zodra er meer nieuws is over wie de werken zal hervatten en wanneer, brengen we de betrokkenen  op de hoogte.”


Bouwheer Aquafin en medeopdrachtgevers Destelbergen en Farys hopen dat de werken zo snel mogelijk terug kunnen starten.


Meer informatie over de collector- en rioleringswerken Wellingstraat.

Je kan ons ook terugvinden op facebook.